Udvekslingsstudent i Canada

Oplev Canadas smukke natur!

Længde

5-10 måneder

Afrejse

Juli/August 2020

Pris

Fra DKK 104.995,00

Udveksling i Canada

Canada, det geografisk næststørste land i verdenen, er ikke for intet drømmedestination for mange rejsende. Den betagende natur – uberørt vildmark, iskolde gletsjere, unikke regnskove, smukke sandstrande, utallige søer – og livlige “multikulturelle” byer som Toronto, Winnipeg og Vancouver er utroligt fascinerende. Befolkningen er også mangfoldig: en lang række kulturer lever fredeligt sammen. Du vil helt sikkert meget hurtigt få nye venner og bekendtskaber under dit ophold i Canada. Befolkningen er på mange måder multikulturel og alligevel er det nemt at hurtigt føle sig som “hjemme”.

iE i Canada

iE er en “Canada Specialist” og derfor en anerkendt ekspert inden for Canada rejser. Vi arbejder der direkte med de skoledistrikter, der er ansvarlige for opholdet i udlandet. Hver skole har en såkaldt “International Student Coordinator”, der tager sig af deltagerne og værtsfamilien på stedet og er i tæt kontakt med iE. Du er velkommen til at vælge din foretrukne region til en studentudveksling i Canada sammen med os. Vi er også i direkte kontakt med de canadiske internatskoler. Vi har kendt mange internatskoler (eller de tilsvarende kontakter) personligt i mange år.

Skoler i Canada

Uanset om Toronto, Winnipeg eller Vancouver. Canada har et fremragende uddannelsessystem, der er føderalt struktureret. Det betyder, at uddannelse er i hænderne på de enkelte provinser og ikke landet. Skolerne er selv organiseret efter princippet om en omfattende skole. Du kan vælge skolen individuelt – i henhold til dine interesser og forventninger til regionen, skolens tilbud eller udstyr (dog bestemmer hver skole om accept). Opdelingen i den respektive klasse finder sted under dit ophold i udlandet i Canada afhængigt af præstationsniveauet. Du betaler skolepenge i Canada for at gå på en offentlig skole, der varierer fra provins til provins, for eksempel i Toronto kan være dyrere end i Vancouver. Det akademiske tilbud på private dagskoler og kostskoler går ud over statskolerne. Især inden for det sportslige eller kreative område giver tilbudet intet at ønske.

Er du især tiltrukket af Canadas tosprogethed og vil forbedre både din engelsk og fransk? Så er provinsen New Brunswick rigtig for dig, den eneste tosprogede provins i Canada! Quebec er fransktalende, og engelsk tales i alle andre provinser.

Værtsfamilier i Canada

Canadiske familier er meget glade for at tage emod unge fra hele verdenen som en del af familien – ofte bor der to i en familie. Det er derfor meget muligt, at du vil få et værtsøskende fra et andet land. Du vil hurtigt falde til i din værtsfamilie og så snart du er begyndt i skolen får du nye venner. I Canada, som de fleste andre steder får værtsfamilien en økonomisk kompensation hver måned, hvilket håndteres af det respektive skoledistrikt. Hvert distrikt har sine egne regler vedrørende krav til værtsfamilien, men reglerne ligner hinanden på tværs af skoledistriktene og der er generelt høje krav til dem der ønsker være værtsfamilie. Hvis du er nysgerrig og vil få mere at vide, er du meget velkommen til at kontakte os. Vi vil med glæde rådgive og informere dig om alt fra skoledistrikt til hvordan du ansøger om visa.

Rapport fra Sarah, udvekslingsstudent i Canada 17/18

Den 1. september 2017 sad jeg på min første langdistanceflyvning med flere stop på vej til Saint John, New Brunswick, Canada. Sandsynligvis kender næsten ingen af ​​jer dette stykke jord, som efter min mening er et af de smukkeste nogensinde. Mit Canada-eventyr var blevet til virkelighed.

Mens jeg ventede på at komme igennem “immigration” i Quebec, blev jeg venner med en studerende fra Frankrig, der ikke talte engelsk. Det blev min første ven i de 2 timer, hvor jeg ventede på, hvad der måske er den mindste lufthavn i verden (Saint John). Jeg blev hilst varmt velkommen af ​​mine tre blivende værtssøstre Eliot, Rhyen og Tilly og mine værtsforældre. I et år fik jeg lov til at bo sammen med min værtsfamilie i et hus lige ved floden Saint John, og jeg vil savne vores strand meget. Efter min mening er Saint John en by med så meget historie og atmosfær som er så unik at det ikke er at finde andre steder i Nordamerika. Når alt kommer til alt, er det en af ​​de ældste byer i hele Canada.

Første dag i skolen blev jeg hilst hjerteligt velkommen af ​​personalet på min skole, Harbor View Highschool, sammen med andre udvekslingsstuderende fra hele verden. Jeg var så heldig at få venner ikke kun fra Canada, men også fra Brasilien, Mexico og Spanien. Mine klasser og lærere var helt fantastiske. Første dag i min franske klasse troede jeg først, at jeg var havnet på et spanskkursus (som jeg ikke taler). Det fransk man taler i Canada er “dybere” i sin udtale, men det vænner man sig hurtigt til. Jeg havde mulighed for at læse mere end halvdelen af ​​mine fag på fransk i min skole og blev virkelig dygtig til at skrive, forstå og læse på fransk. Resten af undervisningen var på engelsk, som jeg så også forbedrede i den grad! Under min første måned fik jeg skiftet nogle af mine fag ud mod andre, som jeg var mere interesseret i. Jeg følte hurtigt at jeg var blevet en del af skolens fælleskab og det var nemt at få venner.

I november tog jeg på tur til Toronto med flere andre udvekslingsstuderende. Det er en by som ingen anden, og som jeg bestemt gerne vil besøge igen. Da jeg stod foran Niagara-vandfaldet, syntes jeg, det var utroligt, at jeg i en alder af 14 år fik lov til at beundre et så berømt sted, som nogle aldrig vil se i deres liv. Julen var også unik oplevelse at være med til, med en masse kalkun, fyld og græskar i maven. Sammen med mine værtsøstre den 25. december kl. 17 og pakkede vi ud et bjerg af gaver, som var næsten lige så stort som vores juletræ – og det havde en højde på utrolige 4 meter.

I januar og februar var der mange korforestillinger som jeg var med til, og jeg fik også lov til at lære og øve curling, hvilket minder mig om en slags kompliceret bowling. Jeg prøvede flere gange at være en ægte Canadier og spille ishockey og fik et sort øje, efter at pucken ramte mig. Jeg var samtidigt medlem i ski-klubben, og det føltes som at være i Østrig, fraset at der ikke er nogen off pist regler i Canada, og jeg gjorde en masse off-track med de hardcore kanadiere. Jeg begyndte også at træne rugby og fik lov til at spille min første turnering med mit hold i slutningen af ​​marts. Jeg vil savne rugby ja, at prøve løbe væk fra de andre. Rugby drejer sig kun om en ting: at”tackle”.

Jeg var så heldig at også prøve roning i slutningen af ​​mit år. Jeg fik så mange venner på holdet, og kunne tilbringe de sidste par uger med dem på vandet. At ro i en fire-personers båd kl.17 på den stille Saint John-flod er en unik følelse og har inspireret mig så meget, at jeg også gerne vil fortsætte med at ro herhjemme.
Jeg vil gerne opfordre alle, der har lidt mod i hjertet til at rejse til Canada. Det betyder ikke noget hvor eller hvornår, du skal bare have oplevet det. Jeg vil anbefale denne oplevelse til alle! I år har jeg med alle op- og nedture, nye venner og min 2. familie lært så meget som aldrig før. Et år fuld af oplevelser, som ingen nogensinde kan tage fra mig. Nu er der kun et par dage tilbage i dette utrolige land, og jeg kan allerede mærke smerten ved at skulle tage afsked. Alt, hvad jeg kan sige er, at et stykke af mit hjerte vil tilhøre dette fantastiske land for evigt.

Udforsk Canadas vilde natur

Dit udvekslingsår i Canada

Uberørte regioner, vilde dyr, moderne byer og frem for alt: varme mennesker. Canadas mangfoldighed ses ikke kun i sit landskab eller klima, men også i dens befolkning: det er multikulturelt og farverigt. Canada er ikke kun kendt for at være et venligt og hensynsfuldt land, men også for at være sikkert. Med International Experience kan du opdage de særlige træk i landet Niagara Falls og Rocky Mountains og gøre din studentudveksling i Canada til dit personlige eventyr.

International Experience er altid der for dig i dit udvekslingsår i Canada

Med International Experience bliver din drøm om at rejse til udlandet i Canada. For at gøre dit år uforglemmeligt er vores lokale medarbejdere der for dig døgnet rundt. Du kan når som helst kontakte dem og få tip og tricks for et problemfrit ophold.

Din canadiske værtsfamilie ser frem til dig

Canadierne er venlige, åbne og varmhjertede. Din værtsfamilie byder dig velkommen med åbne arme. For at du hurtigt kan slå dig ind og vænne dig til din nye familie, skal du også være åben for dem, acceptere deres kulturelle skikke og blive involveret. Nogle gange sker det, at du har besøgende søskende fra andre lande. En god måde at lære en ny ven og deres kultur at kende. Mange af værtsfamilierne tager også på udflugter med deres udvekslingsstuderende i Canada og viser dig rundt.

To sprog, et land – dit udvekslingsår i Canada

Vi arbejder direkte med skoledistriktene. Dette giver dig muligheden for at vælge et sted til din studentudveksling sammen med International Experience. Vi kender distrikterne godt og hjælper dig med at finde et passende sted til dig, der passer til dine styrker og interesser. For eksempel er mange udvekslingsstuderende interesserede i Canadas tosprogethed. Det skal dog bemærkes, at engelsk og fransk kun officielt tales i New Brunswick. I provinsen Québec tales kun fransk; alle andre dele af landet i Canada taler engelsk. Så vi kan give dig den bedst mulige støtte til dit år i udlandet i Canada, er vi i regelmæssig kontakt med “International Student Coordinators” – de passer på vores deltagere og værtsfamilierne på stedet.

Gå på en offentlig skole under din udveksling i Canada

Skolesystemet i Canada er føderalt struktureret, hvilket betyder, at provinserne bestemmer uddannelsesprogrammet. Skolerne er organiseret på lignende måde som tyske grundskoler. Skolegebyrer, der adskiller sig fra skoledistrikt til skoledistrikt, betales for at gå på en offentlig gymnasium. For at hjælpe dig med at finde en passende skole til din studentudveksling i Canada støtter vi International Experience dig i din søgning. Dette vil gøre dit ophold i udlandet til en fuldstændig succes, og du vil også forbedre dine fremmedsproglige færdigheder. Fantastisk, er det ikke? Hvis du kan forestille dig at gå på en offentlig gymnasium i dit udvekslingsår i Canada, har du muligheden for at kontakte vores personale.

Dit udvekslingsår i Canada på en privat skole

Ud over at gå på en offentlig gymnasium kan du også vælge en privatskole. Disse har et fremragende ry over hele verden. De tilbyder små klasser, intensiv og individuel støtte fra undervisningspersonalet, et stort udvalg af fag og sport og et stort siger fra elevernes side. Vi hos International Experience er ved din side og hjælper dig med at finde en passende skole til din studentudveksling.

Start dit eventyr nu – dit udvekslingsår i Canada

Du er begejstret for tanken om at tilbringe et år i udlandet i Canada. Men du ved ikke, om vores programmer virkelig passer til dig? Vi har sammenfattet et par aspekter, der vil gøre din beslutning lettere.

– Det canadiske uddannelsessystem er fremragende
– Canada betragtes som et meget sikkert land
– Canadierne er meget åbne, tolerante og varme
– Du vil lære en unik natur at kende
– Skolerne lægger stor vægt på fælles aktiviteter, hvor du hurtigt kan finde nye venner

Med International Experience vil dit udvekslingsår i Canada blive en fuldstændig succes

Vi har været en pålidelig partner, når det gælder ophold i udlandet i over 16 år. Vi sørger for, at dit år i udlandet er en uforglemmelig oplevelse. Vi tilbyder dig individuel og personlig rådgivning, allerede inden du rejser til din drømmedestination Canada. Vi tilbyder særlige forberedende kurser, der hjælper dig med at slå dig hurtigt ind. På stedet kommer du ind i en værtsfamilie der passer dig. Hvis der er spørgsmål, problemer eller nødsituationer i Canada, som din familie ikke kan hjælpe dig med, er vi tilgængelige 24 timer i døgnet. Hvis du er klar og vil planlægge din studentudveksling i Canada med International Experience, skal du kontakte os nu. Vi ser frem til dig!

Oplev et år i Australien

Vil du se bjørne i naturen og rejse til fascinerende byer som Vancouver og Toronto? Så er et år i Canada sagen for dig! Oplev Canadas uberørte natur, og lad dig smittes af det canadiske liv. Ansøg om at komme til Canada nu, og mød nye mennesker og forbedre dine sprogfærdigheder. Med International Experience vil dit år i Canada blive en uforglemmelig oplevelse!

Tag til Canada på udveksling

Når man beskriver Canada, bruges ofte ord som: natur, betagende dyreliv og uberørte landskaber. Men Canada har meget mere at tilbyde. Canada imponerer også med moderne byer som Toronto og Vancouver, et fantastisk uddannelsessystem og venlige mennesker. Kort sagt: Canada er det ideelle sted hvis du vil tage på udveksling. Under dit ophold i Canada får du være med om mange nye oplevelser og du får en række nye venner. Derudover går du selvfølgelig også i skole i Canada. Du har valget mellem tre typer gymnasier: offentlig high school, privat high school eller efterskole – boarding school. Vi vil gerne forklare forskellen mellem de tre forskellige skoletyper. Uanset hvilken skole du vælger, vil du opleve et år, der vil forændre dig for evigt, og dine sprogkundskaber bliver forbedrede i den grad!

Offentlig High school i Canada

Du vil gå på et alment gymnasium, dvs. skolen er for alle. For alle udvekslingsstudenter tager alle offentlige såvel som private skoler en skoleafgift, og prisen varierer fra skoledistrikt til skoledistrikt. Vi vil hjælpe og støtte dig i at finde den skole i Canada der passer bedst ind på dine ønsker. Du vil hurtigt falde til på skolen og få nye venner. Du vil selv blive forbavset over hvor hurtigt du bliver rigtigt god til dit nye hverdagssprog. Lyder det ikke spændende?

Dit år i udlandet i Canada på en privat high school

Ønsker du at tilbringe dit år i udlandet i Canada på en privat skole? Derefter med International Experience har du en pålidelig partner ved din side, som du garantert finder den rigtige privatskole med. Canada er berømt for sine fremragende private skoler, fordi ud over små klasser og meget god tilsyn er det store udvalg af skoler på private skoler et reelt højdepunkt.

Efterskole – boarding school i Canada

Canadas skoler er lige så forskellige som Canadas natur. iE samarbejder med en bred vifte af efterskoler – boarding schools. Og hvis du ønsker at gå på en efterskole i Canada er iE den bedste organisation for dig. I et tæt samarbejde med dig, finder vi den skole der kan opfylde dine ønsker og krav, hvor du ikke kun forbedrer dine færdigheder på engelsk, men også får venner fra hele verden. Vidste du, at canadiske efterskoler eller boarding schools er berømte over hele verden for deres udbud af fag og aktiviteter, og deres meget høje uddannelsesniveau? Ville det ikke være fantastisk at være en del af dette internationale fælleskab på en efterskole i Canada? Med International Experience bliver denne drøm en realitet! Vil du gerne have mere information og ønsker du at finde ud af mere om udvalget af efterskoler i Canada? Du kan kontakte os nu og få svar på dine spørgsmål.

Forbered dig på dit år i Canada – Orienteringsweekend

Uberørt natur, åbne og venlige mennesker og en lang række uddannelsesmuligheder kan måske overbevise dig om at tage til Canada på udveksling. Med International Experience har du en stærk og pålidelig organisation som støtter dig før, under og efter dit ophold. Vi forbereder dig på alt, hvad der er vigtigt inden du tager afsted. På vores Orienteringsweekend gør vi dig helt parat til at trygt kunne tage afsted. Du vil møde andre unge der står i den samme situation som du gør, og som har de samme spørgsmål som du har. Det er meget rart at få nye venner allerede her, og måske vil du beholde kontakten til dem under dit ophold?

Hvorfor vælge Canada?

Vi er sikre på, at du vil nyde hver eneste dag i Canada. Du får nye venner og opdager et land, som du straks vil blive forelsket i. Vi tror, ​​at dette eventyr vil have en positiv indflydelse på dit liv.Er du stadig usikker på, om et år i udlandet i Canada er det rigtige for dig? Måske hjælper de følgende punkter dig for at kunne tage beslutningen at tage til Canada?

Befolkningen i Canada er meget åben, tolerant og venlig
Levestandarden er lige så høj som i Danmark
Det canadiske uddannelsessystem er fremragende
Canada er et meget trygt og sikkert land
Skolerne lægger stor vægt på at være en del af det omliggende samfund
Naturen er unik, vild og smuk

Med International Experience vil dit år i udlandet blive vellykket

Med International Experience vil dit år i udlandet i Canada blive en fuldstændig succes! Vi hjælper dig med at finde skolen der passer til dine ønsker og vi sørger for at du kommer til en dejlig værtsfamilie. Vi har med succes sendt tusindvis af unge udvekslingsstuderende til udlandet i mere end 20 år, og kan også få din drøm om et år i udlandet til at gå i opfyldelse. Vi er altid der for dig under dit ophold i Canada og støtter dig, hvis du har brug for hjælp, eller hvis der er et problem. Vælg International Experience der sammen med dig vil gøre dit år i udlandet i Canada til en uforglemmelig oplevelse.
Er du klar til at tage afsted til Canada? Ansøg om et infomøde i dag, så starter du allerede nu dit livs eventyr!

Tag på High School med international Experience

Drømmer du om at tage til England, Costa Rica, Frankrig, New Zealand, Spanien eller måske USA? Vil du gerne opleve en anden kultur og indgå i en hverdag, der er anderledes, end den du er vant til? Vi tilbyder udvekslingsmuligheder hele verden rundt, og vi kan hjælpe dig med at finde den helt perfekte lokation for dit udlandsophold.

Få hjælp af os i dag

Bestil gratis infomøde og/eller brochure

GDPR

Andre destinationer

Her er alle de lande som vi tilbyder udveksling i. Du er mere end velkommen til at kontakte os, hvis du skal have hjælp til at finde det land du vil i udveksling i.