Udvekslingsstudent i Frankrig

Vive la France!

Længde

5-10 måneder

Afrejse

Juli/August 2020

Pris

Fra DKK 52.995,00

Udveksling i Frankrig

Vive la France! Frankrig er meget mere end Paris: Alle, der har rejst langs Côte d’Azur til Nice, opdaget små hyggelige byer i Provence, stået på ski i Alperne, camperet i Normandiet eller vandret i bjergene på Korsika ved det. Kunst- og kulturfans elsker dette land, og selvfølgelig alle os der kan lide at spise godt! Franskmænd er ægte charmører og de ved hvordan livet skal nydes. Her kan du opleve ”savoir-vivre” på tæt hold.

iE i Frankrig

iE samarbejder med en erfaren lokal partner. Du er tilknyttet en personlig kontaktperson der hvor du bor, der vil stå ved din side og kan hjælpe dig med spørgsmål om din værtsfamilie eller din skole. Vores iE-team modtager regelmæssige rapporter om hvordan du har det hos værtsfamilien, og om hvordan det går i skolen. Hvis der skulle opstå et problem, er det altid muligt at ringe til os 24/7.

Skoler i Frankrig

Det franske uddannelsessystem tilhører de bedste i verden. Du går på gymnasiet (lycée) fra mandag til fredag. Undervisningen inkluderer fag som fransk, matematik, biologi, geografi, fysik, historie, sport, fremmedsprog (f.eks. Engelsk) og valgfag (f.eks. Erhverv). Skoleåret løber fra september til juni. Vores program vender sig til studerende mellem 15 og 18 år, der har et godt gennemsnit og har haft mindst 2 års franskundervisning.

Værtsfamilier i Frankrig

Vores værtsfamilier i Frankrig er ekstremt varme og gæstfrie. Du bliver som en selvfølgelighed det nye medlem i din værtsfamilie, og deler hverdagen med dem. Fordi du er på lige fod med de andre i familien, gælder det om, at du skal være aktiv, og være dig bevidst om alle dine rettigheder og også pligter. Du er naturligvis åben, hjælpsom – og accepterer reglerne for din værtsfamilie. Du vil helt sikkert lære den franske livsstil at kende meget hurtigt – og du vil elske det!

Mit år i det sydlige Frankrig

Om sommeren tog jeg til det sydlige Frankrig, mere præcist til Toulouse, i et år. Jeg var fuld af forventning til eventyret, til de nye udfordringer, oplevelser, og at til at være en del af “anden” familie og kultur. I begyndelsen blev jeg helt overvældet af sproget, regionens accent og de lange skoledage. Men efter kun et par uger begyndte jeg at føle mig mere og mere “hjemme”. Jeg fik mange nye fantastiske venner, der hjalp mig med at følge med på lektionerne og de viste mig rundt i området. Mit fransk blev bedre og bedre for hver dag der gik, og jeg blev så glad fordi jeg temmelig snart kunne mærke hvordan mit sprog blev frit og flydende. Jeg overtog accenten, som jeg fandt bizar i starten, og taler nu den regionale accent med glæde og stolthed. Jeg kan også slå over i ”rigsfransk” hvis jeg har lyst.

Men hvordan er livet i en helt ukendt familie? I starten er det selvfølgelig lidt udfordrende at tilpasse sig deres vaner, nogle ting var helt anderledes fra det jeg var vænnet til hjemmefra. Maden her er virkelig lækker, og jeg kunne godt lide det, men jeg savnede lidt det danske rugbrød og currysild. Og det er netop disse små ting, der gør året specielt, fordi du begynder at værdsætte de mest normale ting meget mere. Og nu, hvor jeg er tilbage i Danmark, mangler jeg at som en naturlighed at kindkysse familie og venner, jeg savner min friske baguette, markedet om lørdagen på torvet, eller de hyggelige middage med al den gode franske mad. For nu, efter mit år i udlandet kan jeg sige, at Frankrig også er blevet mit hjem.

Jeg savner den franske kultur, den gode mad, mine venner og simpelthen min franske hverdag. Men frem for alt savner jeg at tale fransk. Sproget er blevet som et andet modersmål for mig, og jeg er taknemmelig for, at jeg er heldig nok til at tale to sprog flydende.

Funderer du over hvad fordelen er, ved at være et år i udlandet bortset fra at lære et nyt sprog og have det sjovt? Et år som dette bringer så meget mere; Jeg kan mærke at jeg har udviklet mig meget og blevet meget mere moden, og jeg er blevet beriget på så mange områder. Jeg er blevet meget selvstændig og selvsikker, og det er nemt for mig at komme i kontakt med andre mennesker. Det som jeg før fandt grænseoverskridende, er i dag nemt for mig. Jeg blev hurtigt klar over at jeg kunne klare de vanskeligheder der dukkede op på min vej, og jeg blev stolt og glad. Det var som at få et helt nyt liv, hvor jeg havde chancen for at virkelig finde ud af hvem jeg var, og også definere mig selv som person. Jeg fik så mange rigtigt gode venner som jeg stadig besøger i Toulouse, og det er hver gang lidt som at komme hjem.

Jeg er så taknemmelig over at min familie og min værtsfamilie gjorde dette år muligt for mig. Min værtsfamilie der tog imod mig med åbne arme og lærte mig om den franske kultur, og viste mig rundt i det fantastiske område der er rundt omkring Toulouse. Mine venner der har hjulpet mig med skolen og virkelig sørget for at jeg blev en del af den franske teenagekultur. Jeg vil også takke international Experience der har støttet mig fra start til slut. Det startede med et personligt møde, hvor vi sammen fandt ud af hvilket program der ville passe bedst til mig. Orienteringsweekenden var smaddergod. Jeg føler at jeg blev meget godt forberedt på hvad der ventede mig i Frankrig, og det var meget hyggeligt og rart at mødes med de andre deltagere. Vi havde mange spørgsmål til fælles, og der var også tid til hygge. Allerede under denne weekend fik jeg en ny ven, som jeg skrev sammen med, og vi kunne sammenligne vores oplevelser. Det var meget spændende, fordi hun skulle være et år i New Zealand.

Jeg kan kun anbefale at alle der overvejer at tage af sted på udveksling gør det. Du vil opleve et år du aldrig glemmer, og alle de erfaringer du har gjort dig, vil du kunne bruge resten af dit liv!

Oplev det mangfoldige land!

At tage på udveksling til Frankrig – også kendt som “La Grande Nation” – giver dig mulighed for at fordybe dig i en kultur, der har påvirket den vestlige verden i århundreder. Frankrig har så meget at byde på: kultur, kunst, litteratur, filosofi, arkitektur, sport, film og selvfølgelig det franske køkken. Som udvekslingsstudent i Frankrig har du gode muligheder for at dyrke mange forskellige fritidsaktiviteter. Frankrigs natur er varieret og meget smuk; de franske alper eller Pyrenæerne. Den lange kystlinje ved Atlanterhavet, eller den solrige Middelhavskyst. Du lærer det franske folk, og dette store land at kende, og du lærer at tale flydende fransk.

Et år som udvekslingsstudent i Frankrig

iE samarbejder med en partnerorganisation i Frankrig, der har mange års erfaring med udveksling. Du får en personlig kontaktperson der støtter dig, om du har spørgsmål vedrørende skole eller værtsfamilie. Vi står i tæt kontakt og får hver måned en rapport om hvordan du har det i familien, på skolen og med dine venner. Opstår der et problem, kan du kontakte os 24/7.

Udveksling Frankrig – bo hos en værtsfamilie

Som udvekslingsstudent i Frankrig bliver taget imod som et nyt familiemedlem af din værtsfamilie. Det betyder meget at du er åben og hjælpsom, tager ansvar for de opgaver du får, og respekterer de regler der er. Det er spændende at deltage i din værtsfamilies hverdag og aktiviteter og virkelig lære den franske livsstil at kende.

Udvekslingsstudent – at studere i Frankrig

Som udvekslingsstudent vil då gå i et alment gymnasium et så kaldt ”Lycée. Den første lektion begynder typisk kl. 8.30 og slutter ca. kl. 17. Midt på dagen har du en lang frokostpause på mellem 1.5 til 2 timer, og ofte har du halvdelen af onsdag fri, om du ikke har valgt et sjovt valgfag. Det kan være sport, musikundervisning, teater eller andet. Undervejs vil du finde ud af at der er mange ligheder mellem den danske og franske skole, men også rigtigt mange forskelle.

Karaktersystemet i Frankrig er meget anderledes, og du får points i stedet for en karakter. Den højeste score er 20 og den laveste 0.

God forberedelse – Orienteringsweekend!

Før du tager afsted til Frankrig, mødes vi til vores Orienteringsweekend. Her bliver du, sammen med de andre der skal afsted, godt forberedt på det du vil møde. Du får mange nyttige informationer, og du får svar på mange af de spørgsmål som du har. Du vil møde Returnees, dvs. dem der har været afsted, og iE teamet er også på plads. Der også mulighed for at melde sig til et camp i Paris, hvor du, foruden at mødes med deltagere fra hele verden, også ser mange af Paris turistattraktioner plus at du får mange gode informationer om dit år i Frankrig.

Et år i Frankrig – hvilken livserfaring du får!

Du vil klart kunne mærke hvordan dit ophold i Frankrig udvikler dig på det personlige plan. Du bliver mere selvstændig, du bliver åben for andre måder at leve på, og du lærer at tale fransk som en franskmand. Desuden får du venner for livet, og det vigtigste af alt, det er at alle dine værdifulde erfaringer som du gør dig, kan du bruge resten af dit liv! Er du nu nysgerrig? Vi vil gerne mødes med dig for at fortælle mere. Det er nemt at ansøge om et møde med os her på vores hjemmeside. Vi tager herefter straks kontakt til dig, for at aftale tid og sted.

Lad Frankrig inspirere dig!

Overvældende landskaber, indbydende strande, charmerende småbyer, og Paris, storbyen der er legendarisk. Et år i Frankrig er mange unges drøm, og med iE kan denne drøm gå i opfyldelse. Tænk at få opleve dette vidunderlige land! Hvad kræver det fra dig, for at du skal kunne tage af sted? Det kræver en god portion nysgerrighed og eventyrlyst. Her lærer du at tale fransk som en franskmand, og det er et eventyr at sammen med din værtsfamilie, og dine venner lære din nye hjemby og området rundt omkring at kende. Med iE som organisation vil dit år i Frankrig blive en oplevelse som du aldrig glemmer.

Så spændende – Frankrig har så meget at tilbyde

Paris, Normandiet eller Cote d’Azur? Der er mange måder at udforske landet på som udvekslingsstudent. Det er en gave at få opleve de smukke strande ved Middelhavet eller at få tage del af den puls der er i storbyen Paris. Mulighederne står åbne for dig, og du bliver garanteret inspireret. Du lærer at tale fransk som en franskmand og du møder nye mennesker og får venner du ellers aldrig ville møde. Den franske skole er kendt for sin fremragende undervisning og du kan se frem til at virkelig lære den franske teenagekultur at kende indefra.

Dit år i et fransk gymnasium – Lycée

Din skoledag starter typisk kl. 8.30 og slutter ca. kl. 17. Som regel har du 8 lektioner per dag og din frokostpause er hele 1.5 til 2 timer lang. Som du måske allerede ved, er halvdelen af onsdagen fri for lektioner. Her har du mulighed for at vælge et valgfag som du synes er sjovt. Du har måske lyst til at dyrke sport, eller spille musik? Du vil her garanteret få endnu flere venner. Vi er sikker på, at du virkelig vil nyde dit år som udvekslingsstudent i Frankrig, og at du vil lære at beherske det franske sprog. Nu vil du måske vide mere om hvordan det er at gå i skole i Frankrig? Ansøg om et gratis og uforpligtende møde med os. Vi vil meget gerne informere dig, og give god rådgivning.

Et år i Frankrig – et land med uanede muligheder

Ville det ikke være rart at spise fransk god mad, og udforske landet og naturen med dine nye venner? Det er muligt hvis du vælger Frankrig som din destination. Tager du afsted er du en opdagelsesrejsende og en eventyrer, og nysgerrig og åben for nye kulturer. Med iE bliver din tid i udlandet fuld af gode øjeblikke og du oplever nye eventyr hver dag. Du lærer Frankrig at kende som en del af din værtsfamilie. Sammen med dem vil du opleve en uforglemmelig tid, som du vil huske med stor kærlighed bagefter. Vi er sikre på, at franskmændenes gæstfrihed vil imponere dig fra første dag.

Dit år i Frankrig – gode argumenter for at tage afsted

Måske spekulerer du på, om et år i udlandet i Frankrig alligevel er den rigtige beslutning? Nogle af vores argumenter for at tage af sted er: Befolkningen i Frankrig er meget åbne, tolerante og varme. Levestandarden er lige så høj som her i Danmark. Det franske uddannelsessystem har et godt ry. Over hele verden Frankrig er berømt for sin fantastisk varierede og også sin uberørte natur. Frankrig har mange store byer og mange mindre, alle med et pulserende gadeliv. Den franske kulinariske kunst er simpelthen i verdensklasse.

Med International Experience vil dit år i udlandet i Frankrig blive uforglemmeligt

Vil du have en stærk organisation i ryggen, der vil støtte dig professionelt under dit år i Frankrig? Vi tager hånd om dig med omsorg, fra det at du ansøger til efter at du er vendt tilbage til Danmark igen.

For at du skal få den bedst mulige start i Frankrig, vil du tilbringe et par dage med iE-teamet til vores Orienteringsweekend. Vi forbereder dig på alt, hvad der er vigtigt inden du tager afsted. På vores Orienteringsweekend gør vi dig helt parat til at trygt kunne tage afsted. Du vil møde andre unge der står i den samme situation som du gør, og som har de samme spørgsmål som du har. Det er meget rart at få nye venner allerede her, og måske vil du beholde kontakten til dem under dit ophold? Når du er i Frankrig, kan du altid komme i kontakt med os på vores 24-timers hotline, hvor en iE medarbejder står klar at hjælpe dig, hvis du skulle have et problem. Med International Experience vil dit år i Frankrig blive et år fuld af uforglemmelige oplevelser. Hos os starter du dit livs eventyr. Vi har arrangeret udvekslingsophold i over 20 år. Bliv en del af vores fællesskab, og tag til Frankrig som udvekslingsstudent. Gå ikke glip af denne chance! Er du parat til at tage afsted? Ansøg nu, og til næste læseår vil et helt nyt kapitel i dit liv begynde!

Tag på High School med international Experience

Drømmer du om at tage til England, Costa Rica, Frankrig, New Zealand, Spanien eller måske USA? Vil du gerne opleve en anden kultur og indgå i en hverdag, der er anderledes, end den du er vant til? Vi tilbyder udvekslingsmuligheder hele verden rundt, og vi kan hjælpe dig med at finde den helt perfekte lokation for dit udlandsophold.

Få hjælp af os i dag

Bestil gratis infomøde og/eller brochure

GDPR

Andre destinationer

Her er alle de lande som vi tilbyder udveksling i. Du er mere end velkommen til at kontakte os, hvis du skal have hjælp til at finde det land du vil i udveksling i.