Udvekslingsstudent i USA

Oplev den amerikanske livsstil!

Længde

5-10 måneder

Afrejse

Juli/August 2020

Pris

Fra DKK 69.995,00

Udveksling i USA

Udvekslingsstudent i USA – “landet med ubegrænsede muligheder” – er ikke kun drømmedestinationen for mange rejseentusiaster til en road trip gennem kendte nationalparker og farverige byer. USA er den vigtigste destination for unge, der ønsker at opleve et år på high school i udlandet. Nogle vil arbejde som au pair efter eksamen, andre vil opleve livet som udvekslingsstudent i USA og vi har også dem, der laver frivilligt arbejde i spændende projekter. Det er måske ikke så mærkeligt: ​​næsten ikke noget land er så mangfoldigt, så kendt og alligevel så fremmed. Amerikanernes åbenhed, hjælpsomhed og nysgerrighed gør det nemt for dig at være udvekslingsstudent eller anden form for gæst i landet.

iE i USA

iE har sin helt egen organisation i USA. Vi har et bredt netværk af erfarne, lokale managere og koordinatorer. International Experience er til stede i næsten alle amerikanske stater. iE-USA er medlem af CSIET (Council on Standards for International Educational Travel), der er en sammenslutning af skoler og organisationer med høje kvalitetsstandarder for ophold i high school. Vi er dagligt i direkte kontakt med de amerikanske privatskoler og boarding schools. Mange af skolerne har været efterhånden været partnere i iE-USA i rigtig mange år, og vi kender de respektive kontaktpersoner og skoleledere personligt.

Skoler i USA

Skolen er meget vigtig for amerikanske teenagere, fordi det er her, hele deres sociale og kulturelle liv finder sted. Efter skoletid mødes studerende (men også venner og familier) til fælles aktiviteter såsom sportskonkurrencer, koncerter eller teaterbegivenheder.
Amerikanske skoler er normalt heldagsskoler og tilbyder et enormt udvalg af fag: Ud over de obligatoriske fag som engelsk, matematik og historie kan du tage mange andre kurser såsom hav-biologi, video-produktion eller turisme. En “skolerådgiver” hjælper dig med at sammensætte dit skema og hjælpe dig med alle dine skolerelaterede spørgsmål.
Opdelingen i klasser er baseret på det faglige niveau. En god arbejdsmoral sættes der høj pris på. På privatskoler og boardingskoler er elevernes personlige egenskaber også meget vigtige. Studerende der har svært ved det boglige niveau kan modtage særlig støtte.

Værtsfamilier i USA

Amerikanere har en stolt tradition for deres enorme gæstfrihed. Dette er helt sikkert en af grundende til, at det er særdeles populært at være udvekslingsstudent i USA. Hvad enten du går på High School eller privatskole i USA, så vil du dele hverdagen med din amerikanske værtsfamilie, og du vil være involveret i alle aktiviteter såsom familiefødselsdage, weekendrejser eller ferieture. Du har derfor også de samme rettigheder og forpligtelser som alle andre familiemedlemmer. Det er vigtigt at være venlig og åben, hjælpsom og at respektere familiens regler. Du vænner dig til livet som udvelslingsstudent i USA meget hurtigt – og lærer at sætte pris på den amerikanske livsstil!
Vores erfarne medarbejdere kan skræddersy et ophold der passer præcis til dig, og du kan når som helst kontakte os for yderligere information.

Dit livs oplevelse i USA

Hvilket ungt menneske drømmer ikke om at komme til at opleve hvordan det er at være udvekslingsstudent i USA? Et land der har så meget at fantastisk at tilbyde! De store landskaber imponerer, betagende byer fascinerer og du kan opleve de mange forskellige kulturer, der findes i USA. Et udvekslingsophold i USA er en oplevelse for livet! Du vil forbedre dit engelsk, få nye venner og udforske steder og prøve nye kulinariske lækkerier. Der er nærmest ingen grænser for hvad du kan komme at opleve under et ophold i USA. Landet med ubegrænsede muligheder venter på dig.

Din tryghed som udvekslingsstudent i USA med iE

Hos iE har du en lokal personlig kontaktperson, som vil være ved din side under hele dit ophold. Kontaktpersonen vil hjælpe dig så at du får det bedste ud af dit ophold og din tid på high school. Det er vigtigt, at du ved, at du kan dele dine bekymringer med os, og at du kontakter os, hvis du skulle komme ud for nogle problemer uanset om det drejer sig om skolen eller om din værtsfamilie. Vi er åbne for alle slags bekymringer. Og hvis der skulle opstå nogle alvorlige vanskeligheder, så kan du altid komme i kontakt med os 24 timer i døgnet. Du er i USA i trygge hænder. Gennem dit år som udvekslingsstudent i USA har du mulighed for at komme til at kende kulturen og hverdagen i Amerika. iE’s medarbejdere har mange års erfaring i at rådgive og informere dig. Vores rådgivere er der altid for dig, så du kan nyde dit udvekslingsophold og dine oplevelser og din tid i USA.

Du bliver en del af din værtsfamilie

I din tid i USA bor du hos en værtsfamile der gør alt for at tage godt imod dig og gøre dig til en del af familien. Det går som regel rigtig hurtigt at falde til som det nye familiemedlem, og du vil få mange gode oplevelser sammen med dine værtsforældre og dine værtsøskende. For at sikre, at opholdet hos værtsfamilien fungerer problemfrit er det vigtigt, at du respekterer reglerne og de kulturelle skikke hos din værtsfamilie. Din værtsfamilie vil være dit faste holdepunkt i tilværelsen, og sammen med dem vil du opleve og kunne udforske de nye omgivelser. Du vil lære “The American Way of Life” at kende, og dette gør din tid som udvekslingsstudent i USA til en unik oplevelse.

Din egen high school

Skolesystemet i USA minder på mange måder om det danske, men er alligevel helt anderledes. Der er en helt særlig “high school spirit”, og det er meget sjovt at selv blive en del af dette. At man passer godt på sit skolearbejde bliver meget værdisat og det kan man tydeligt mærke. Ud over de obligatoriske fag som matematik, historie eller biologi, har du også mulighed for at tage valgfag. Dette er en fantastisk mulighed og gør din high school oplevelse endnu bedre. Som udvekslingsstudent i USA vil du også opleve skoleaktiviteter efter skoletid. Det kan være baskeball eller andre kampe, teaterforestillinger, koncerter og mange andre spændende ting. Kedsomhed er der slet ikke tid til, og du kan virkelig nyde din high school fra den allerførste dag.

Du vil være godt forberedt – orienteringsweekend

Det kan være svært at vente med at komme afsted, med at lære din værtsfamilie og dine nye skole at kende. Som en del af det store eventyr som udvekslingsstudent, holder vi en Orienteringsweekend sammen med de andre teenagere der skal afsted. Det er altid meget hyggeligt at få nye venner der står i den samme situation som du gør, med de samme spørgsmål som du har. Du får tips og tricks til hverdagen og får vigtige informationer der gør at du bliver optimalt forberedt til dit år i USA.

En uforglemmelig oplevelse

Du vil helt sikkert aldrig fortryde dit år som udvekslingsstudent i USA. Det er en gave at komme hjem med en væld af erfaringer som du for resten af dit liv vil få glæde af:

✔️ Du får en masse nye oplevelser og erfaringer fra din skole og hverdagen i USA
✔️ Du lærer en anden kultur at kende
✔️ Du forbedrer dine engelskkundskaber
✔️ Du bliver endnu mere tolerant over for fremmede kulturer
✔️ Du får mange nye venner og får en ekstrafamilie for livet

Start dit livs eventyr for at kunne opleve USAs mangfoldige og fascinerende verden. Synes du det lyder spændende, og har vi vakt din interesse for udveksling til USA? Kontakt os i dag – vi hjælper dig med det videre forløb.

Oplev et år i USA

Oplev hvordan amerikanske high school er på rigtigt. Du drømmer måske om at shoppe i New York eller være meget tæt på de mange Hollywood-stjerner i Los Angeles? Med et år i USA er det muligt! Et udvekslingsophold i USA indebærer at du får nye venner, du bliver rigtigt god til engelsk. og lærer den amerikanske kultur at kende! Som high school student i USA får du uforglemmelige minder, du udvikler dig som person og får nye perspektiver på tilværelsen.

USA – mulighedernes land

Hvem drømmer ikke om et år i udlandet? For mange studerende er USA drømmelandet. Du kan forvente at se spændende metropoler, smuk natur, og mennesker der er åbne og tolerante. Der er i USA tre forskellige skoletyper at vælge mellem, high school, privat high school, eller boarding school – efterskole. Uanset hvilken skole du vælger, vil du få en uforglemmelig oplevelse på din skole. Vi hjælper dig at finde frem til den perfekte skole der passer til dig og dine ønsker. .

High School

Drømmer du om at rejse afsted i et år og gå på high school og bo hos en værtsfamilie? Det er et eventyr at tage af sted! De fleste af vores elever vælger et ophold på en ”public high school”. Offentlige gymnasieskoler kaldes ”public high schools” i USA. De fleste af vores elever tager afsted efter folkeskolen, og før gymnasiet. Men, det kan også være en god idé at tage af sted efter 1G, hvis du har brug for at lære dit eget gymnasium at kende først. Mange high schools har en “dresscode”, og man lægger stor vægt på at man har fokus på sit skolearbejde, ligesom vi også gør i Danmark. Ud over de sædvanlige fag som matematik, historie og engelsk tilbyder alle skoler en bred vifte af fag og valgfag. Hos International Experience har vi tre skoleprogrammer du kan vælge mellem: Basic, Region, hvor du kan vælge region, og Premium, hvor du kan vælge skolen. Ønsker du at lære mere om high schools i USA og vores skoleprogram? Kontakt os gerne.

Privat High School – En mulighed

Du har måske en særlig evne eller talent som du vil udvikle, eller har du ønsker om at gå i skole et helt bestemt sted, så er du kommet til det rigtige sted hos os på International Experience. Med alle de private high schools vi har, kan vi finde dig præcis den skole som du ønsker. Skolerne har fantastiske sportsfaciliteter, og er veludstyrede. På en privatskole er klasserne mindre og undervisningskvaliteten er helt i top. Vi er helt sikre på at du får mange nye venner, og at du lærer og udvikler dig som person. Det er noget helt særligt at være med i fællesskabet på skolen, og du har store muligheder for at lave et helt personligt skema, og vælge blandt de mange fag og valgfag der er.

Når vi har dine ønsker og kriterier klart for os, vil vi præsentere dig for de skoler som passer bedst for dig. Du kanske undrer hvordan en privat skole ville kunne se ut? Læs her om to af vores skoler i USA:

King’s Academy, West Palm Beach, Florida

King’s Academy er en privat kristen skole i USA med ca. 1.200 elever. Campus ligger i West Palm Beach – mindre end to timers kørsel fra Miami. Byen har ikke kun smukke strande, utallige restauranter, shopping og sportsfaciliteter at tilbyde, men også et behageligt varmt klima året rundt.

King’s Academy blev tildelt National Blue Ribbon School of Excellence i 2014, hvilket gjorde det til en af kun 50 private skoler i USA til at modtage denne pris. Deres filosofi er baseret på kristne værdier, som også afspejles i læseplanen. “Internationals” udgør kun en lille del af eleverne, derfor kan vores udvekslingsstuderende hurtigt finde sig til rette i en typisk amerikansk hverdag.

Skolen dækker et areal på cirka 24 ha og er udstyret med udmærkede faciliteter. Der er blandt andet et nyt svømmecenter, en enorm sportshal, eget “Television Broadcast Studio” og moderne klasseværelser. Fagenes rækkevidde er enorm. Foruden de klassiske fag kan skemaet bestå af kurser som musik, erhverv, billedkunst, sport, dans eller informationsteknologi. Studerende kan også engagere sig i lederskab, journalistik eller miljøklubber. Dette er et vidunderligt sted hvis du vil være udvekslingstudent i USA.

Central Catholic High School, Lafayette, Indiana

Central Catholic High School, der ligger mellem Chicago og Indianapolis, blev grundlagt i 1956. Den berømte Lake Michigan ligger nord for byen. Ligesom mange af de private skoler i USA er Central Catholic High School kristen, og tilbyder en udmærket akademisk uddannelse. Elever af enhver oprindelse, religion, hudfarve og nationalitet er velkomne på skolen.

Fokus på skolen er at ge støtte til at alle elever udvikler sig mest muligt, ikke kun på det intellektuelle, men også på det fysiske og sociale plan. Lærings atmosfæren er meget behagelig, og alle elever bliver også nødt til at tage stilling til betydningen af værdier som frihed, ansvar og dømmekraft. De engagerede lærere har for øje, at hver elevs potentiale for udvikling, selvstændighed og selvdisciplin er i fokus.

Eleverne lærer at anvende deres erhvervede viden i praksis og lærer at tænke abstrakt, logisk og problemorienteret. Skolen har et omfattende udvalg af kurser og sport. Ud over klassiske skolefag som matematik, fysik og engelsk, tilbyder Central Catholic High School også kurser i marketing, digital design, journalistik og spansk. Derudover er der forskellige tilbud på det musikalske og kunstneriske område, og alle vores iE-udvekslingsstuderende har altid har fundet noget, der passer til sig selv.

Bording School – Efterskole

Værdsætter du god skoleuddannelse og kan du lide ånden i skolefællesskaber? En efterskole eller boarding school et godt alternativ til en high school. De amerikanske boardingschools imponerer med små klasser, engagerede lærere og en spændende række fritidsaktiviteter efter skoletid.

På en boarding lægges der stor vægt på individuel støtte og personlig udvikling. Her er det ikke kun vigtigt at læse til den næste eksamen, skolen fokuserer meget på netop dig og dine personlige forudsætninger for at udvikle dig mest muligt. På skolen bliver du hilst velkommen med åbne arme, og du vil knytte venskabsbånd for livet. Det er altid muligt at kontakte os for at høre mere om vores boarding schools.

På en boarding school er det muligt at vælge et ophold med par ugers varighed, du kan gå i et semester, eller et helt skoleår. Det er også muligt at tage et år på boarding school efter at din gymnasietid er overstået.

iE har 40 års erfaring at trække på, når det gælder at arrangere ophold på en boarding school, og vores internationale netværk er meget stort. Vi har et indgående kendskab til en stor mængde skoler, og kan derfor præsentere den skole der ville passe ind på dig og dine ønsker. Om du ikke er helt sikker på, at dette program vil passe dig bedst, kontakt os via telefon eller mail, eller bestil et infomøde. Vi tilbyder dig vejledning of kan finde den skole, eller det program der passer bedst til dine behov og ønsker.

Dit år i udlandet i USA

Hvem drømmer ikke om at udforske New York, surfe på Stillehavskysten eller udforske den store vidde i det vilde vest med værtsfamilien? Dina drømme kan gå i opfyldelse. Med International Experience har du pålidelig og kompetent partner ved din side, som støtter dig hele vejen igennem. Derudover forbedrer du dine engelskkundskaber og får nye venner for livet.

Et år i udlandet i USA – altid en god beslutning

Måske spekulerer du på, om et år i udlandet i USA er den rigtige beslutning? Vi vil gerne præsentere nogle gode argumenter:

– Befolkningen i USA er meget åben, tolerant, venlig og ikke mindst gæstefri
– Levestandarden er lige så høj som her i Danmark
– Det amerikanske uddannelsessystem er fremragende
– Skolerne lægger stor vægt på samfundsaktiviteter
– Naturen er mangfoldig, anderledes, spændende og meget smuk
– Med International Experience vil dit år i udlandet blive en succes

International Experience er din pålidelige organisation, hvis du vil tilbringe et år i udlandet i USA.
Vi finder den værtsfamilie, der passer bedst til dig. Og hvis der skulle opstå problemer er vores lokale kontaktperson vid din side.
Før du tager afsted mødes vi til vores orienteringsweekend. Du vil blive grundigt forberedt for at tage af sted, og får mange gode råd om hvordan du kan gøre f. eks for at komme i kontakt med nye venner på skolen.
Med international Experience og med din nysgerrighed og åbenhed, vil dit år i udlandet i USA blive fantastisk! Er du klar at tage afsted?

Tag på High School med international Experience

Drømmer du om at tage til England, Costa Rica, Frankrig, New Zealand, Spanien eller måske USA? Vil du gerne opleve en anden kultur og indgå i en hverdag, der er anderledes, end den du er vant til? Vi tilbyder udvekslingsmuligheder hele verden rundt, og vi kan hjælpe dig med at finde den helt perfekte lokation for dit udlandsophold.

Få hjælp af os i dag

Bestil gratis infomøde og/eller brochure

GDPR

Andre destinationer

Her er alle de lande som vi tilbyder udveksling i. Du er mere end velkommen til at kontakte os, hvis du skal have hjælp til at finde det land du vil i udveksling i.