Om iE

iE – International Experience – blev grundlagt i 2000 i Tyskland som en non-profit organisation. Imidlertid har de mest erfarne medarbejdere i vores team været involveret i international studentudveksling i mere end 40 år.

Manfred Gillner, iE-stiftelsesmedlem, var en af ​​pionererne inden for udveksling af studerende. Allerede i 1960’erne arbejdede han som en del af “Senator Fulbright-programmet” som lærer i USA og senere som skoledirektør i Tyskland. Denne spændende tid formede hans liv. Efter mange års arbejde i udlandet viet han sig til at arbejde med international studentudveksling med stort engagement og lidenskab.

Denne entusiasme bar særlig frugt i sin egen familie: I 2000 grundlagdes, sammen med hans sønner Thomas og Kevin Gillner – selv tidligere udvekslingsstuderende – International Experience.

Grundlaget for en vellykket udvidelse af organisationen blev lagt. I dag er iE en globalt nætverksorganisation med egne kontorer og repræsentanter i over ti lande.

Derfor vælger flere og flere iE

Hvorfor  vælge at tage på udveksling med iE? Det er der flere gode grunde til:

 iE har  lang erfaring: International Experience.  iE blev grundlagt i 2000 i Lohmar nær Köln i Tyskland. Flere af vores mest erfarne medarbejdere har dog været arbejdet med udveksling i mere end 40 år.

 • iE er altid ved din side: Vi er et lille og meget engageret team. Vi tilbyder omfattende rådgivning, personlig og direkte support og vi er nemme at snakke med. Det adskiller os fra store udvekslingsvirksomheder. Vores løfte: Fra starten har du og dit barn en direkte kontaktperson, der altid er der for dig, uanset om du er hjemme eller senere når du befinder dig i udlandet.
 • iE  er aktive over hele verden: Vi har et internationalt netværk med vores egne kontorer og repræsentanter i over ti lande, for eksempel i USA, i Sydafrika, i Tyskland, i Spanien og i Schweiz. Vi samarbejder med nøje udvalgte partnere i Australien, New Zealand, Canada, Argentina og Storbritannien. Vi er i konstant kontakt med vores kolleger, partnere, studerende og forældre over hele verden – enten personligt eller via vores online platform.
 • Fordi vi er troværdige: Over 50 procent af vores deltagere kommer på anbefaling fra tidligere udvekslingsstuderende. Mange kendte organisationer og institutioner over hele verden stoler på os og har tildelt os internationale anerkendelsescertificeringer. Vores iE-USA kontor er medlem af CSIET (Council on Standards for International Educational Travel) og vi har fået udmærkelsen CSP (Canada Specialist Program), og også udmærkelsen Specialist Agent New Zealand Educated og Aussie Specialist. Derudover har det amerikanske udenrigsministerium udpeget iE-USA som visumsponsor til udvekslingsprogrammer. Du drager naturligvis fordel af vores meget høje kvalitetsstandarder.
 • iE skaber uddannelsesmuligheder for alle: Vi ønsker at give alle familier og alle unge adgang til uddannelse og interkulturel udveksling – uanset deres økonomiske baggrund. Derfor er tildeler vi stipendier og tilskud, de steder hvor der er muligheder og behov.
 • iE er dit team: Vi er altid der for dig – og vi er meget engagerede og glæde for vores arbejde, uanset om det er i Danmark eller i USA, uanset om det er returnees eller lokale kontaktpersoner: Vi er alle meget stolte af at være en del af det globale iE-samfund. Vi har en helt speciel holdånd – som du vil kunne mærke.
 • Personlig støtte: Vi arbejder i et globalt netværk, men også som et lille håndterbart team. På hovedkontoret i Lohmar (Tyskland) samles alle trådene med 15 ansatte. Vi sætter stor pris på et familiært og tillidsfuldt samarbejde – og videregiver dette til dig. Det betyder at vi gerne investerer meget tid i vores relation med dig for den personlige dialog. Hos os har hver værtsfamilie, hver elev og selvfølgelig hver forældre deres egen faste kontaktperson før, under og efter opholdet i udlandet. En af vores medarbejdere kan altid nås i en nødsituation via et 24-timers servicenummer.
 • iE er et verdensomspændende netværk af eksperter: Vores team består af mange erfarne “alumner”: lærere, skoleledere, universitetsprofessorer, iværksættere og universitetsstuderende for “Fulbright Aumni”. Mange af os har boet i udlandet i lang tid,  vi har besøgt forældre eller besøgt studerende. Vi ved hvad det betyder at sende sit barn afsted. Kort sagt vi kender, også ud fra vores egen erfaring, udfordringerne ved et ophold i udlandet, og ved hvordan vi mestrer dem. Der er langt over 200 iE medarbejdere, der arbejder for dig over hele verden. Alle vores kollegaer er veluddannet og altid ajour takket vare kontinuerlig træning.

Vores styrker

 • Vi er en meget lille med erfaren organisation, og du som udvekslingselev er i fokus.
 • Vi har et fantastisk netværk over hele verden.
 • Vi fokuserer på en ting; at kunne give den bedst mulige service til dig, og om nødvendigt døgnet rundt.
 • Det der gør os anderledes er vores team: Kontakten med os er meget personlig og engageret.
 • Vi arbejder som en non-profit organisation.
 • Vi åbner horisonter og en mulighed for uddannelse for alle
 • Vi bygger broer gennem international forståelse

Vores mål

Hovedmålet med vores arbejde er at fremme det almennyttige, og vi er meget engageret i ideen om den amerikanske senator J. William Fulbright – den store grundlæggeren af studentudveksling. Se Fulbright programmet: www.fulbright.com.

Specifikt betyder dette at vores organisation arbejder for at fremme:

 • interkulturel udveksling som et middel til international forståelse
 • gode uddannelsesmuligheder for alle uanset social eller økonomisk baggrund
 • åbenhed og forståelse, tolerance og respekt for alle medmennesker

Fordi vi er overbevist om at:

 • interkulturel udveksling fremmer vores studenters personlige udvikling og at de får nye perspektiver på tilværelsen
 • internationel erfaring og sprogfærdigheder er afgørende i vores globaliserede verden
 • internationale udvekslingsprogrammer som vores, kan være et instrument for fred og forståelse

Kom godt afsted med International Experience

Tag kontakt til os allerede i dag, så vi kan hjælpe dig med at ansøge og finde den bedst mulige rejse for dig.

Kontakt os via kontaktformen nedenfor eller ring til os på 42 97 36 17 eller send en email til os på denmark@international-experience.net

Få et gratis og uforpligtende interview om udveksling her!

At være på udveksling var den største oplevelse jeg har haft. Min værtsfamilie var søde, jeg blev bedste veninder med den Angela, der var den ældste datter i familien jeg boede hos.

Jeg kan kun anbefale til alle, der overvejer at tage afsted: Gør det!

Julia

Udvekslingsstudent i San Fransisco